Oog voor Detail
1 Kopje restaureren In de lijst sinds: 01-03-2012 Berekende score: 1 (op basis van 3 stemmen)
stem
Kopje restaureren
Het kopje (wat zich bevindt boven het dak van de zuidbeuk, onder het dak van het schip, aan de linker kant, vlak bij de westgevel met het roosvenster) is behoorlijk verweerd/versleten en verdient een opknapbeurt!

2 Doornenkroon restaureren In de lijst sinds: 01-03-2012 Berekende score: 1 (op basis van 2 stemmen)
stem
Doornenkroon restaureren
De doornenkroon (bovenop het orgel rondom het kruis) wordt met touwtjes bij elkaar gehouden. Restauratie zou toch mooier zijn?

3 Hekje rondom grafstenen In de lijst sinds: 01-03-2012 Berekende score: 1 (op basis van 23 stemmen)
stem
Hekje rondom grafstenen
De grafstenen achter de preekstoel slijten doordat er overheen gelopen wordt. Dit is eenvoudig te voorkomen door het plaatsen van een passend (touw-)hekje.

4 Muurtje voegen In de lijst sinds: 01-04-2012 Berekende score: 1 (op basis van 4 stemmen)
stem
Muurtje voegen
We hebben een prachtig gebouw, maar er staat een bijna vervallen muurtje voor. Wordt het niet eens tijd om het muurtje opnieuw te voegen?

5 Displaybanken In de lijst sinds: 01-04-2012 Berekende score: 1 (op basis van 27 stemmen)
stem
Displaybanken
Dat er een plaats moet zijn voor foldermateriaal is logisch, maar waarom met van die lelijke tafels? Is het niet veel mooier om een bankje daarvoor te gebruiken? Er zijn immers banken over die voorheen achter de preekstoel hebben gestaan. Als deze voorzien worden van een schuine plank (in stijl geverfd natuurlijk) met insteek vakken, ontstaat er een mooie gelegenheid om het foldermateriaal op uit te stallen. De folders zijn dan meteen beschermd tegen de wind bij het openen van de deuren.

6 Ankerverlichting In de lijst sinds: 01-04-2012 Berekende score: 1 (op basis van 33 stemmen)
stem
Ankerverlichting
Het is discutabel of het anker bij het kerkgebouw hoort. Maar aangezien het ook onder het beheer van de kerkrentmeesters van het kerkgebouw valt vindt de redactie dat dit punt toch in deze lijst thuis hoort. Op het pad naast de consistorie ligt een anker. In het begin was deze mooi verlicht. Helaas zijn er enkele lampjes kapot. Tijd voor vervanging!

7 Leuning Preekstoel In de lijst sinds: 01-05-2012 Berekende score: 1 (op basis van 3 stemmen)
stem
Leuning Preekstoel
De zwevende kansel in Louis XVI stijl van 1785 valt op door versieringen van bloemguirlanders en een bekroning met een cartouche, waarin een "alziend oog". Wat aan het eind van een kerkdienst opvalt is dat de voorganger soms zwevend de trap af gaat. Dit komt doordat de leuning te laag begint of de trap te hoog eindigt. Er moet toch een monumentwaardige manier zijn om een extra handvat te plaatsen?

8 Balkon/Trap Consistorie herstellen In de lijst sinds: 01-05-2012 Berekende score: 1 (op basis van 2 stemmen)
stem
Balkon/Trap Consistorie herstellen
Is het een balkon of een verhoogde ingang bij de consistorie? Hoe het ook heet, enkele tegels liggen los en dat moet nodig hersteld worden voor er ongelukken gebeuren. Er is toch wel een gemeentelid te vinden die dit klusje kan klaren?

9 Zwart doosje op camera wit maken In de lijst sinds: 01-07-2012 Berekende score: 1 (op basis van 6 stemmen)
stem
Zwart doosje op camera wit maken
De camera die gebruikt wordt voor de uitzending naar De Westhoek valt door de passende witte kleur bijna niet op. Vrijwel alle onderdelen van de camera vallen weg tegen de witte muren/pilaar. Wat helaas wel opvalt is het zwarte doosje voor de bekabeling bovenop de camera. Een wit doosjes zou het mooiste zijn. Een veel goedkopere oplossing met hetzelfde effect: zet er een wit kartonnen doosje overheen!

10 Plint verouderen In de lijst sinds: 01-10-2012 Berekende score: 1 (op basis van 6 stemmen)
stem
Plint verouderen
In de linkervoorhoek van het orgelvak miste een tijd lang een stuk plint. Kennelijk is de originele plint verloren gegaan, want er zit nu een zichtbaar nieuw stuk hout op die plaats. Opzich een goede oplossing, maar het zou veel mooier zijn als de nieuwe plint geverft wordt in de originele passende kleur.

11 Liedbord uit 1700 in kerk tonen In de lijst sinds: 01-10-2012 Berekende score: 1 (op basis van 9 stemmen)
stem
Liedbord uit 1700 in kerk tonen
Op de monumentendag van september 2012 waren, net als andere jaren, de oude liedborden te zien. Deze borden werden vroeger gebruikt om het intochtslied aan te geven. Eerst alleen Psalmen, later ook gezangen. Volgens de documentatie zijn 2 van de 5 borden van ongeveer 1700. Wat zou het leuk zijn als minstens 1 van de 5 borden permanent in de kerk te bewonderen is!

12 Leesbaar informatiebord In de lijst sinds: 01-10-2012 Berekende score: 1 (op basis van 19 stemmen)
stem
Leesbaar informatiebord
Het oude bord met de tekst 'Ned.Herv.Kerk Diensten: 10 en 7 uur.' naast de hoofdingang is vervangen door een nieuw bord met PKN logo. Heel mooi! Alleen jammer dat het vanaf de straat (bij gesloten hek) niet leesbaar is. Een oplossing kan zijn: een groter bord. Maar een goedkopere oplossing is een duidelijk zichtbare verwijzing (een algemeen herkenbare i met een pijl) naar het informatiebord om de hoek, bij de zij-ingang. (Op de foto is het bordje uitvergroot)

13 Struikelgevaar verminderen bij grafsteen 5 In de lijst sinds: 01-01-2013 Berekende score: 1 (op basis van 8 stemmen)
stem
Struikelgevaar verminderen bij grafsteen 5
Grafsteen met nummer 5 (tegenover de preekstoel, achter de pilaar, tussen de banken) is nu wel heel erg aan het verzakken, er mag best iets gedaan worden om het struikelgevaar te verminderen.

14 Weer vlaggen zoals het hoort! In de lijst sinds: 01-02-2013 Berekende score: 1 (op basis van 35 stemmen)
stem
Weer vlaggen zoals het hoort!
Jaren lang hing in weer en wind de Nederlandse vlag, al dan niet voorzien van oranje winpel, regelmatig in top. Echter sinds maart 2012 lijkt het steeds moeilijker om op de juiste dagen de vlag hoog in de toren te hangen. Het toppunt was wel dat er niet gevlagd is ter ere van de 75ste verjaardag van onze Koningin Beatrix! Pak de draad weer op en hang de vlag weer in de toren zoals men dat mag verwachten bij een semie openbaar gebouw.

15 Staatsieportret vervangen In de lijst sinds: 01-05-2014 Berekende score: 1 (op basis van 9 stemmen)
stem
Staatsieportret vervangen
Op 30 april 2013 is Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander beëdigd en ingehuldigd tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. De RVD heeft 4 nieuwe Staatsiefoto's ter beschikking gesteld. Echter in de consistorie hangt nog steeds het staatsieportret van Beatrix. Dat het staatsieportret niet direct is vervangen is logisch, maar na meer dan een jaar is er toch wel genoeg geld gevonden om een nieuwe staatsiefoto te bestellen?

16 Wijzerplaatverlichting repareren In de lijst sinds: 01-11-2014 Berekende score: 1 (op basis van 15 stemmen)
stem
Wijzerplaatverlichting repareren
Sinds begin 2014 is de wijzerplaatverlichting defect gegaan. Menig Zevenbergenaar was gewend om in de nacht de wijzerplaten van ver te kunnen aanschouwen. Er zijn diverse systemen met o.a. led-verlichting verkrijgbaar, dus waar wachten we op? Een torenklok verdiend een goed werkende verlichting!